Stříbrné řetízky

Pohlaví

Nákupní cena

  • -
  • Materiál

    Značka

    Stříbrné řetízky

    Stříbrný řetízek můžete nosit vždy a ke všemu, protože stříbrné šperky lez nosit jak s hezkou halenkou do kanceláře, tak také jako doplněk uvolněného outfitu na zábavu. Záleží čistě na Vás, zda budete nosit nápadný řetízek s výrazným přívěskem, nebo s přívěskem jednoduchým perlovým. Pro individuální vzhled doporučujeme stříbrný řetízek s přívěskem, který je doplněn rytinou s významným citátem nebo dnem nějakého výročí. Na sperkylove.cz naleznete stříbrné řetízky v mnoha různých provedeních od různých značek. Tak naleznete perfektní stříbrný řetízek, který jste již dlouho hledali.

    Nastavit sestupně

    Stříbrné řetízky

    Stříbrný řetízek můžete nosit vždy a ke všemu, protože stříbrné šperky lez nosit jak s hezkou halenkou do kanceláře, tak také jako doplněk uvolněného outfitu na zábavu. Záleží čistě na Vás, zda budete nosit nápadný řetízek s výrazným přívěskem, nebo s přívěskem jednoduchým perlovým. Pro individuální vzhled doporučujeme stříbrný řetízek s přívěskem, který je doplněn rytinou s významným citátem nebo dnem nějakého výročí. Na schmuckladen.de naleznete stříbrné řetízky v mnoha různých provedeních od různých značek. Tak naleznete perfektní stříbrný řetízek, který jste již dlouho hledali.



    Stříbrné řetízky pro dámy

    Co se výběru šperků na krk týče, dámskému světu se nabízí široká paleta stříbrných řetízků. Vedle různých délek řetízků je zapotřebí vybrat mezi různými druhy. Existují relativně krátké řetízky, které při nošení přiléhají těsně na krk. Jsou to většinou obruče na krk, řetízky collier nebo královské řetízky ze stříbra. Tyto druhy řetízků mají také v těch nejvzácnějších případech přívěsek. Pro řetízky s přívěsky se hodí hadovité nebo článkové řetízky podstatně lépe, protože jsou většinou delší a přívěsku ponechávají trochu volného prostoru. Vzhledem k obrovskému výběru přívěsků pro stříbrné řetízky mají ženy velmi těžkou volbu. Existuje nespočet designů, ze kterých můžete vybírat. Pro dámské stříbrné řetízky se také skvěle hodí přívěsky na řetízek s drahokamy nebo perlami.

    Stříbrné řetízky pro pány

    Řetízky ze stříbra pro muže většinou nejsou tak jemné jako modely pro ženy. Muži preferují pancéřové nebo hrubé článkové stříbrné řetízky. Co se délky týče, řetízky by měly bezpodmínečně odpovídat přání nositele a podtrhnout tak jeho styl. Stříbrné řetízky pro muže se nosí většinou jednoduché a bez přívěsků. Přesto existuje několik modelů s křížkem nebo kotvou. Nejčastěji muži nosí takzvané dogtags, které lze dle přání doplnit rytinou.  

    Snášenlivost stříbrných řetízků

    Stříbro samo o sobě je snášenlivý vzácný kov. U slitiny stříbra 925 je přítomen velice vysoký podíl stříbra (v poměru 925/100 v příslušném šperku). Při nošení stříbrných řetízků se málokdy objevují alergické reakce na stříbro. Většinou vznikají alergické reakce na materiály, které jsou využívány při výrobě slitin. Zejména u cenově výhodných módních šperků se někdy používá nikl. Tento kov je známý jako spouštěč alergií. Pokud je známa alergie na nikl, doporučuje se upustit od stříbrných módních šperků. Ale pozor: ne všechny slitiny stříbra jsou vyráběny v kombinaci s niklem. Často se používá také měď. Přesto však platí i zde, že alergie na měď může vyvolat při nošení stříbrného řetízku ze sterlingového stříbra nesnášenlivost. 

    VLASTNOSTI STŘÍBRA

    Stříbro vykazuje dvě vlastnosti, které zajišťují, že se tento vzácný kov skvěle hodí pro výrobu šperků: na jednu stranu je stříbro velice měkký materiál, na druhou stranu jej lze získat cenově výhodněji ve srovnání se zlatem, protože stříbro se vyskytuje častěji.

    Při výrobě stříbrných řetízků zajišťuje měkkost tohoto materiálu, že se nechá snadno zpracovat a umožňuje různorodost tvarů a designů. Protože lze stříbro jako surový materiál koupit relativně cenově výhodně, lze stříbrné řetízky vyrábět obzvláště dlouhé nebo silné, bez toho, aby konečná cena řetízku byla neúnosná.

    Ochrana před zbarvením: Stříbrný řetízek pokrytý rhodiem.

    Vlastnost stříbra, která je vnímána spíše jako negativní, je, že se tento materiál časem zabarví do tmava. Toto zabarvení vzniká reakcí stříbra s kyslíkem a také sirnatými plyny, které se rovněž nacházejí ve vzduchu. Abychom zabránili tomuto zabarvení stříbrných šperků, lze je pokrýt vrstvou rhodia. Avšak rhodium nevydrží věčně a obnovení může být, záleží na náročnosti, velice drahé. Přesto jsou stříbrné řetízky potažené rhodiem velice oblíbené především u těch lidí, kterým se zabarvení do tmava nelíbí.

    JAK SE ČISTÍ STŘÍBRNÝ ŘETÍZEK?

    Jak již bylo zmíněno, stříbrné řetízky vykazují negativní vlastnost, a to zbarvení. Dříve nebo později se objeví otázka, jak vyčistit stříbrný řetízek rychle a snadno, aby se tmavé zabarvení opět odstranilo. Jsou různé možnosti, jak stříbrné šperky vyčistit.

    V zásadě se doporučuje skladovat stříbrné řetízky na místě bez přístupu vzduchu. Tím se dá zabránit nežádoucímu zabarvení v důsledku oxidace. Pokud se při denním nošením řetízku objevují tmavá zabarvení, máte následující možnosti čištění:

    • Čištění stříbrného řetízku lešticí látkou na šperky: Tyto látky lze zakoupit u většiny klenotníků a jsou skvělé, pokud potřebujete rychle něco vyčistit. Stříbrný řetízek jednoduše několikrát protáhněte lešticí látkou, tmavá místa by měla ihned zmizet a řetízek by se měl opět lesknout.

     

    • Čištění stříbrného řetízku v ponorné lázni na stříbro: Ponornou lázeň můžete rovněž zakoupit u klenotníka (nebo v drogeriích). Lázeň obsahuje zesvětlovač a ochranu před tmavnutím. Stříbrný řetízek musí být ponořen na několik vteřin do roztoku a následně důkladně opláchnut ve vodě a usušen. Po této ponorné lázni by se měl řetízek opět lesknout a být zcela zbaven černých zabarvení.

     

    • Čištění stříbrného řetízku pomocí kartáčku a zubní pasty: Jelikož jsou při této metodě použity pouze tyto dvě pomůcky, je tato varianta cenově velice výhodná. Zvolte prosím měkký kartáček, aby stříbrný šperk neutrpěl při čištění nežádoucí škrábance. Na stříbrný řetízek je zapotřebí opatrně nanést zubní pastu a jemně jej vykartáčovat. Poté se šperk důkladně opláchne a usuší.

     

    • Čištění stříbrného řetízku pomocí alobalu a soli: (Pozor: pouze po stříbrné šperky bez kamenů). Pro tento způsob domácího čištění je zapotřebí miska, alobal, sůl a vařící voda. Na dno misky položte hnízdo z alobalu. Matnou stranu alobalu položte směrem dolů.  Dle toho, kolik řetízků se bude čistit, je potřeba dát na alobal 3-6 lžic soli. Následně nalijte vařící vodu do mísy a míchejte tak dlouho, dokud se sůl ve vodě zcela nerozpustí. Poté lze stříbrné šperky položit do solného roztoku. Ponechte je v něm přibližně půl hodiny. Uvolnění špíny a zabarvení lze velice dobře pozorovat. Je důležité vyjmout řetízek ze solného roztoku, jakmile zabarvení zmizí. Následně opláchněte čistou vodou a dobře usušte.

     

    • Čištění stříbrného řetízku pomocí prášku do pečiva: V misce s trochou vody rozmíchejte malé množství prášku do pečiva, aby vznikla kašovitá hmota. Tuto kaši z pečicího prášku naneste měkkým kartáčkem nebo látkou na šperk a nechte krátce působit. Poté stříbrný řetízek důkladně opláchněte a usušte.

     

    • Čištění stříbrného řetízku pomocí citronové šťávy: (Pozor: pouze stříbrné šperky bez kamenů). Při tomto druhu čištění se vymačká šťáva z čerstvého citronu a stříbrný šperk se do ní vloží. Jakmile tmavá zabarvení zmizí, musí se šperk opláchnout a usušit. 

     

    • Čištění stříbrného řetízku profi leštidlem: Pokud si na čištění netroufáte, protože se jedná o velice vzácný šperk, můžete čištění a leštění nechat provést u odborníka.

     

    Všechny tyto možnosti můžou navrátit původní lesk Vašemu stříbrnému řetízku, ale také prstýnkům, náramkům nebo náušnicím ze sterlingového stříbra 925. Prosím dbejte na to, že zejména čištění chemickými prostředky (například ponorná lázeň na stříbro) musí být provedeno s velkou pečlivostí a že tyto roztoky nepatří do dětských rukou. Je bezpodmínečně nutné vyvarovat se kontaktu s pokožkou a očima.

    STŘÍBRNÝ ŘETÍZEK S PŘÍVĚSKEM        

    Protože je stříbro velice měkký materiál, nechají se vyrobit i přívěsky nejrůznějších tvarů. Stříbrné řetízky jsou obzvláště oblíbené, navíc se na ně dají připevnit tvarově zajímavé přívěsky nebo také přívěsky se zvláštním významem. Jednoduchost řetízku umožňuje notně vyniknout přívěsku. Přívěsek je, stejně tak jako stříbrný řetízek sám, vyroben ze sterling-stříbra 925. Pro obzvláště velké přívěsky se hodí stříbrné řetízky o délce 45 cm.

    Když kupujete přívěsky pro svůj stříbrný řetízek, měli byste dbát na to, aby se daly na řetízek uchytit. Existuje několik možností připevnění. V následujícím se dozvíte jejich výhody a nevýhody.

     

    • Amuletové přívěsky s karabinkou: Amuletové přívěsky se dají kombinovat s článkovými řetízky nebo také řetízky na principu kotevního lana. Karabinka se dá upevnit na jeden z článků. U kuličkových nebo velice jemných řetízků je připevnění přívěsků složité a při nošení řetízku by se amulety posouvaly. Existují speciální stříbrné řetízky pro amuletové přívěsky. Tyto řetízky umožňují připevnění přívěsků. Tím příjemným je u amuletových přívěsků skutečnost, že se dají snadno vyměňovat. Můžete tedy kombinovat stříbrný řetízek s různými přívěsky dle nálady a vždy máte na sobě jiný šperk.

     

    • Přívěsek se spojujícím kroužkem: Mnoho přívěsků obsahuje jednoduchý spojovací kroužek nebo poutko, do kterého lze přívěsek jednoduše navléknout. Tyto přívěsky jsou vhodné, pokud chcete nosit řetízek delší dobu pouze s jedním přívěskem, protože vyměňování jednotlivých přívěsků vyžaduje svůj čas. K nošení těchto přívěsků jsou vhodné zejména jemné a velice tenké řetízky.

     

    • Přívěsek s drahokamy: Drahokamy ve spojení se stříbrnými řetízky překrásně vyniknou. Decentnost stříbrné barvy nechá třpytivou barvu drahokamu o to více vyniknout. Drahokamy jako například opál, safír nebo ametyst jsou upevněny ve stříbrném úchytu. Tento úchyt je pomocí spojovacího kroužku nebo poutka připevněn na stříbrný řetízek. Aby zaujal především přívěsek s drahokamem, měl by se vybrat spíše jednoduchý stříbrný řetízek.

     

    Vzhledu přívěsků nejsou kladeny skoro žádné meze. Existují přívěsky v klasickém tvaru jako je srdce, kříž, kotva, písmena nebo exotičtější varianty, jako je anděl strážný, zvířata, jin-jang nebo speciální erby. Pokud se chcete se svým přívěskem na řetízku blýsknout, jsou k dispozici přívěsky s diamanty, cenově dostupnější křišťály Swarovski nebo uměle vyrobené kameny zirkony.  

    Stříbrný řetízek s přívěskem srdce

    Obzvláště oblíbené jsou stříbrné řetízky s přívěsky ve tvaru srdce. Tvar a zdobení srdcového přívěsku přitom může mít různé varianty - od velkých, nápadných srdcí po jednoduché srdcové přívěsky. Pro vkus každého z Vás lze nalézt vhodný šperk. Na některé přívěsky ve tvaru srdce lze dokonce vyrýt. Stálé oblibě se také těší stříbrné partnerské řetízky se srdcovým přívěskem. 

    Stříbrný řetízek s rytinou

    Na stříbrný řetízek jako takový je poměrné složité něco vyrýt, protože místo na jednotlivých článcích je omezené. Zato ale lze vyrýt skoro na všechny řetízkové přívěsky ze sterlingového stříbra 925. Také za tuto možnost vděčíme měkkosti materiálu. Tak například můžete nechat do přívěsku ve tvaru srdce nebo křížku vyrýt jména. Také přívěsky v typickém tvaru psích značek (dogtags) jsou oblíbenou základnou pro individuální rytinu. Takováto rytina zahrne daleko více než pouze písmena a čísla. Lze vyrýt také malé obrázkové motivy nebo otisky prstů. Možnosti rytiny jsou tedy obrovské a umožňují učinit z jednoduchého stříbrného řetízku individuální šperk s velkým významem.

    Stříbrný řetízek se jménem

    Stříbrný řetízek se jménem přitahuje pozornost. Vedle původní varianty rytiny jména na přívěsek, může být i jméno samo přívěskem. Zde jsou vhodné i iniciály jmen, které pak visí na řetízku. Obzvláště pro mladé dívky jsou nyní aktuální slova s poselstvími, jako například "FREE" nebo "LOVE".

    KOUPIT STŘÍBRNÝ ŘETÍZEK ONLINE NA SCHMUCKLADEN.DE

    Hledáte klasické stříbrné řetízky, stříbrné řetízky s výraznými přívěsky nebo řetízky collier ve stříbře? Pak jste u schmuckladen.de na správné adrese. V široké nabídce různých značek Vám nabízíme bohatý výběr stříbrných řetízků. Můžete zde také nalézt dětské šperky. Do soupravy s Vaším novým stříbrným řetízkem u nás najdete také krásné stříbrné prsteny a náušnice.